Rob te Grotenhuis
There are no translations available.

Huidige positie: Hogeschooldocent – onderzoeker bij de Hogeschool Rotterdam

Achtergrond: Sociaal-geograaf

Sinds 2006 houd ik mij bezig met gebiedsontwikkeling en daarbinnen het onderhandelen met behulp van de Mutual Gains Approach. Door mijn werk bij het Nederlands Instituut voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting – nu onderdeel van Platform 31 – ben ik via Frans Evers in aanraking gekomen met deze manier van onderhandelen: een eye-opener. De kracht van deze manier van onderhandelen is, dat de ‘zwakke’ belangen als milieu, natuur, cultuurhistorie en dergelijke in een gebiedsontwikkelingsproces niet direct van tafel gaan, maar serieus worden meegenomen en vaak een cruciale rol in het proces blijken te hebben. MGA is geen trucje, maar vooral een manier van kijken naar processen waardoor je een instrument in handen hebt om vastgelopen (gebiedsontwikkelings)onderhandelingen/processen vlot te trekken.

Met Frans Evers heb ik een aantal MGA - trainingen mogen verzorgen en daarin gezien voor hoe veel vakgenoten dit instrument bruikbaar is.

Vanaf 2010 ben ik aan de slag gegaan als hogeschooldocent – onderzoeker bij de opleidingen Ruimtelijke Ordening en Planologie en de opleiding Watermanagement aan de Hogeschool Rotterdam. Ik heb daar in de rol van minorcoördinator samen met collega’s een minor (specialisatie) Gebiedsontwikkeling opgezet waarin het onderdeel MGA een prominente rol heeft.

Daarnaast ben ik verbonden aan het Instituut voor Onderzoek en Innovatie van de Hogeschool als onderzoeker bij het lectoraat Gebiedsontwikkeling en Transitiemanagement waarbij ik samen met lector Kees Machielse onderzoek heb gedaan naar de gevolgen van het Nieuwe Werken voor gebiedsontwikkelingen in Rotterdam en omgeving.

Tevens ben ik sinds een aantal jaren lid van de vaste commissie Bezwaar- en Beroepschriften van de gemeente Haarlemmermeer in Hoofddorp, de Skoberaad een zusterorganisatie van NextVastgoed in Rotterdam, en het Permanent Opleidingsoverleg van Segment Onderwijs in Leusden.

  

Weblog Larry Susskind

larryThe Consensus Building Approach - Bezoek Larry Susskind's blog op BLOGSPOT.

Environmental Policy and Planning

Contact

0031 (6) 55 68 65 31  of  0031 (6) 17419411


E-mail: info@mga-netwerk.nl