Robert Hijdra
There are no translations available.

Robert Hijdra

Huidige positie: strategisch adviseur Natuurmonumenten

 

Achtergrond: eco-hydroloog

 

Na de komst van Frans Evers als hoofddirecteur bij Natuurmonumenten startte Robert vrijwel onmiddellijk met het trainen van zijn medewerkers. Hij had de eer als eerste trainingen te volgen bij VROM en The International Programme on the Management of Sustainability (IPMS) in de MGA methode. Robert kwam met veel enthousiasme terug en dat was precies de bedoeling van Frans. Velen hebben Robbert gevolgd.

Deze en andere getrainde vaardigheden zoals project- en programmaleiding leidde binnen Natuurmonumenten tot een nieuw elan en nieuwe werkwijze op tal van externe uitdagingen. Binnen Natuurmonumenten heeft Robbert samen met anderen op basis van een mooie natuursimulatie “Puerto Mauricio” collega’s getraind.

Zelf heeft hij veel baat gehad bij MGA in zijn functie als coördinator Public Affairs bij Natuurmonumenten. Naast de voorbereiding en uitvoering van lobbies in de Eerste en Tweede Kamer, zocht hij consensus op vele natuuronderwerpen met tal van partijen. De meerwaarde was evident. Met groene organisaties ontwikkelde hij “Veters Los!” en “Nederland Natuurlijk”, complexe lobby-agenda’s voor een groener Nederland. Beide agenda's leidden tot meer bestuurlijk draagvlak en middelen voor natuur, landschap, water en recreatie.

Ook bij thema’s als A6/A9- Naardermeer, De komst van IJburg, gasboringen in de Waddenzee en de Marker Wadden en tal van minder bekende gebied- en beleidsdiscussies heeft hij zijn kennis en ervaring kunnen benutten. De komende jaren zal Natuurmonumenten proactief in gebiedsontwikkeling participeren. Hijdra ondersteunt als strategische adviseur deze trajecten, waarbij de MGA uitgangspunt is.”


 

Weblog Larry Susskind

larryThe Consensus Building Approach - Bezoek Larry Susskind's blog op BLOGSPOT.

Environmental Policy and Planning

Contact

0031 (6) 55 68 65 31  of  0031 (6) 17419411


E-mail: info@mga-netwerk.nl