Martijn Koobs
There are no translations available.

Huidige positie: Procesbegeleider Gebiedsontwikkeling Provincie Noord Brabant

Achtergrond: Algemeen Econoom (Milieu)

Vanuit mijn werkzaamheden bij de Provincie Noord Brabant ben ik betrokken geraakt bij het MGA netwerk in Nederland. In 2002 ben ik als deelnemer naar The International Programme on the Management of Sustainability (IPMS) gegaan. De achtdaagse training Mutual Gains Approach en Consensus Building. Sindsdien ben ik jaarlijks teruggekeerd bij IPMS. Sinds twee jaar verzorg ik als faculty member van IPMS de Case Clinic. Waar de koppeling naar de werkpraktijk wordt gelegd.

Dat is logisch want voor de Provincie heb ik een aantal duurzame gebiedsontwikkelingen met MGA mogen begeleiden en MGA in de praktijk uitgevoerd. De twee meest in het oogspringende ontwikkelingen zijn, Aviolanda Woensdrecht. Hoe een militair vliegveld met gerelateerde bedrijvigheid te ontwikkelen dat midden in het Natura 2000 gebied “de Brabantse Wal” ligt. Deze case staat beschreven in het boek van Frans Evers “Het kan Wel!”

Gebiedsopgave Grenscorridor N69 gaat over de bereikbaarheid en leefbaarheidproblematiek in de regio Valkenswaard, waarin een gebiedsimpuls gegeven moet worden en nieuwe infrastructuur op een goede manier moet worden ingepast.

De provincie Noord Brabant heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het trainen van de eigen medewerkers in MGA of belangenmanagement. Naast deze trainingen ben ik ook betrokken bij de trainingen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en heb ik in 2010 in Turkije MGA training mogen geven namens de Sustainable Challenge Foundation.

www.aviolanda.nl

www.brabant.nl/n69

 

Weblog Larry Susskind

larryThe Consensus Building Approach - Bezoek Larry Susskind's blog op BLOGSPOT.

Environmental Policy and Planning

Contact

0031 (6) 55 68 65 31  of  0031 (6) 17419411


E-mail: info@mga-netwerk.nl